Milosavljević najavio otvaranje tržišta goriva!

Izvor: Press, 22.Dec.2010, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević najavio otvaranje tržišta goriva!

Ministarstvo trgovine i usluga predložilo je potpuno slobodan uvoz svih derivata nafte evropskog kvaliteta na tržište Srbije i potpunu liberalizaciju cena osnovnih derivate nafte, saopštio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević
- Nadam se da će ovaj način regulacije tržišta nafte i derivata doneti građanima bolji kvalitet za prihvatljiviju cenu, a svim učesnicima na tržištu omogućiti ravnopravne uslove i kvalitetniju tržišnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << utakmicu - izjavio je Milosavljević.
Međutim, optimizam Milosavljevića ne deli savetnik za naftu PKS-a Ljubinko Savić. On kaže da ćemo otvaranjem tržišta imati kvalitetnije gorivo, ali da to ne mora da znači i niže cene derivata.
- U svakom slučaju, treba da se pojavi nešto robe iz uvoza koja je znatno boljeg kvaliteta nego iz naših rafinerija. Ali, to ne znači da ćemo imati i niže cene derivata, jer se one formiraju na osnovu berzanskih kotacija. Snaga naših uvoznika nije toliko velika da bi mogli da dobiju neku količinu derivata po povoljnijim cenama kao što to mogu inostrane kompanije. Ali, ako strane kompanije budu imale viška i budu želele to da plasiraju ovde, onda postoji mogućnost nižih cena - kaže Savić.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.