Gorivo treba da pojeftini za pet dinara

Izvor: Press, 24.Nov.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo treba da pojeftini za pet dinara

Gorivo u Srbiji trebalo bi da pojeftini za oko pet dinara po litru kod naftnih kompanija koje se derivatima snabdevaju kod Naftne industrije Srbije (NIS), izjavio je predsednik Upravnog odbora "Nafta AD" Nebojša Atanacković

Razlog za to pojeftinjenje je smanjenje troškova transporta koje kompanije imaju, s obzirom da više ne moraju da uvoze derivate evro kvaliteta iz zemalja okruženja, već to mogu da rade kod NIS koji je završio modernizaciju rafinerije u Pančevu i u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prešao na proizvodnju derivata evro kvaliteta.

- Zbog smanjenja troškova dopreme uvoznih goriva cena derivata, dizela i benzina, mogu biti niže za pet i više dinara- kazao je Atanacković i dodao da Srbija sada nema ozbiljan uvoz benzina od 98 ili 100 oktana koji postoje u okruženju i da kod njih neće biti pojeftinjenja.

Završetak modernizacije rafinerije u Pančevu će pozitivno uticati na smanjenje cena, ponovio je Atanacković, ali i naglasio da u Srbiji, međutim, još ne postoji dovoljno razvijeno tržište naftnih derivata, zbog čega bi mnoge stvari trebalo pomeniti i drugim kompanijama omogući da se bez posebnih zahteva bave veleprodajom.

- Jedino kvalitetno razvijeno tržište garantuje da će i cene biti niže- istakao je Atanacković i dodao da samo ukoliko postoji prava konkurencija na tržištu to se odražava na maloprodajnu cenu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gorivo treba da pojeftini za pet i više dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2012

BEOGRAD -..Gorivo u Srbiji trebalo bi da pojeftini za oko pet dinara po litru kod naftnih kompanija koje se derivatima snabdevaju kod Naftne industrije Srbije (NIS), izjavio je danas Tanjugu predsednik Upravnog odbora (UO) "Nafta AD" Nebojša Atanacković...Razlog za to pojeftinjenje je smanjenje troškova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.