Gorivo poskupljuje sledeće nedelje?

Izvor: B92, Tanjug, 04.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo poskupljuje sledeće nedelje?

Beograd -- Gorivo će poskupeti najverovatnije početkom sledeće nedelje i to u proseku za tri do četiri dinara po litru, kaže predsednik UO "Nafte AD" Nebojša Atanacković.

On je naveo da je promena cene nafte i kursa dolara dostigla oko sedam odsto u odnosu na prethodnu korekciju cena i dodao da će gorivo poskupeti za tri do četiri dinara po litru ukoliko do kraja nedelje procenat promene ostane isti.

Ministarstvo energetike napraviće u petak, 7. maja, presek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cena nafte, posle čega će se tačno znati u kom procentu će doći do korekcije cene goriva, potvrđeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Presek cena goriva koji će biti urađen 7. maja prvi je po izmenjenoj uredbi, po kojoj se cena goriva u Srbiji menja svakih 30 dana, i to ako promena cena nafte na svetskom tržištu i kursa dolara dostignu 3,5 odsto.

Gorivo je u Srbiji poslednji put poskupelo 10. aprila, u proseku za 1,16 dinara po litru, ili za 1,06 odsto.

Motorni i bezolovni motorni benzin od 95 oktana na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) trenutno koštaju 113,70 dinara po litru, a na pumpama "Lukoil-Beopetrola" i OMW-a 115,7 dinara.

Cena evrodizela na NIS-ovim pumpama je 107,90 dinara po litru, na pumpama "Lukoil Beopetrola" 108,5 dinara, a na pumpama OMW-a 110,9 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.