Đilas, Jeremić i Janković: Nismo organizatori protesta

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas, Jeremić i Janković: Nismo organizatori protesta

Beograd -- Lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković demantovali su tvrdnje vlasti da su oni organizatori blokade saobraćajnica zbog cene goriva.

Oni su u intervjuu za izdanje sutrašnje izdanje lista Danas kazali da u potpunosti shvataju i podržavaju zahteve demonstranata.

Inicijator formiranja "Saveza za Srbiju" Dragan Đilas je ocenio da "režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve više pokazuje nemoć i nerazumevanje prema građanima"

"Vučić i njegovi portparoli ne razumeju šta znači građanski protest, jer nikada u toku bavljenja politikom nisu bili na toj strani", kazao je Đilas i dodao da "ni na koji način nije uključen u proteste vozača, ali da kao građanin razume svaku vrstu građanskog bunta protiv vlasti".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da "predsednik Srbije može da smanji akcize na gorivo, ali da neće".

Prema njegovim rečima, razlog za to je, "samozaljubljenost Vučića u figuru svemoćnog vođe, kome niko ne sme da prigovara i od njega traži da nešto uradi, makar to bilo i potpuno razumljivo".

Jeremić je kazao da "Vučićev inat blokira puteve, a ne opozija", kao i da "Narodna stranka nije organizovala proteste, a da jeste to ne bi krili".

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da taj "Pokret nije organizator protesta, ali da ih podržava jer razume očajanje građana, koje prelazi partiske linije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.