Cena gradskog prevoza matematički ne može biti niža

Izvor: Studio B, 07.Okt.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena gradskog prevoza matematički ne može biti niža

Posle jučerašnje izjave državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića da gradske vlasti u Beogradu treba da smanje cenu prevoza, jer je gorivo pojeftinilo za dva dinara po litru, reagovala je gradska uprava.

Grad je od državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede zatražio da objasni "ukoliko gorivo poskupi sa 105 na 147 dinara po litru, odnosno 40 odsto, a Grad podigne cenu prevoza za 20 odsto, koliko će cena karte biti niža, ako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << cena goriva manja za dva dinara?".

Molimo Senića, dodaje se u saopštenju gradske uprave, kao jednog od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, da nam objasni formulu kako da sa 1,3 odsto nižom cenom goriva nadoknadimo povećanje od 40 odsto, pa ćemo i njega kandidovati za Nobelovu nagradu. U suprotnom, navodi se u saopštenju, Gradska uprava  moli Senića da se više ne meša i pokušava da pomogne Beograđanima.

"Ako zaista želi da pomogne, neka predloži Ministarstvu finansija da poništi mere koje su drastično umanjile budžete svih lokalnih samouprava i koje će budžet Beograda u sledećoj godini umanjiti za više od trideset miliona evra", kaže se u saopštenju gradske uprave.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.