Akcize na gorivo među najvišim u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcize na gorivo među najvišim u regionu

Ako bismo uopredili cene goriva u Srbiji sa onim u zemljama okruženja, bez uračunatih nameta svake države, dobili bismo gotovo ujednačene vrednosti. Međutim, kada se pogledaju maloprodajne cene na pumpama, vidi se da su akcize na gorivo u Srbiji među najvišim u regionu.

Novosadski taksista, Srđan Mindić, kaže da mu je posao bio najmanje isplativ pretprošle godine, kada je cena dizela bila 17 dinara veća nego danas. Međutim, ističe da je problematična i sadašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosečna cena evrodizela od 137 dinara po litru.

Dizel gorivo, koje je pre svega važno za privredu, u našoj zemlji je uvek bio jeftinije od benzina koji više kupuju građani. Međutim, danas je situacija obrunuta – dizel je skuplji, a razlog toga su akcize.

Kada je reč o tečnom naftnom gasu, i tu beležimo neslavne rekorde. Akciza na autogas u Srbiji je 300 puta veća nego u Evropskoj uniji, što znači najveće namete imamo na gorivo koje je najmanje štetno po okolinu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.