Senator iz Alabame novi državni tužilac SAD

Izvor: RTS, 21.Nov.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator iz Alabame novi državni tužilac SAD

Džef Sešons, senator iz Alabame, prihvatio je ponudu novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa za preuzimanje funkcije državnog tužioca SAD. Tamošnji mediji ocenjuju da bi to mogao da bude kontroverzan potez.
Rojters prenosi da je penzionisani američki general Majkl Flin prihvatio ponudu novog šefa Bele kuće da postane njegov savetnik za nacionalnu bezbednost.

Tramp je kongresmenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Majku Pompeu ponudio funkciju novog direktora CIA, što je on takođe prihvatio.
Flin je bio žestoki kritičar vojne i spoljne politike odlazećeg predsednika Baraka Obame i pre nego što je postao Trampov savetnik tokom njegove predsedničke kampanje.
Zvaničnik Trampovog tranzicionog tima koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da će ova imenovanja biti zvanično objavljena tokom dana.
Izborom Sešonsa (69) za Državnog tužioca, Tramp nagrađuje svog lojalnog saradnika, čiji su tvrdokorni stav i povremeno zapaljiva retorika o imigraciji slični njegovima, ocenjuje Rojters.
Portparol Republikanskog nacionalnog komiteta Šon Spajser nije želeo da potvrdi ove navode za Si-En-En, rekavši da "ništa nije zvanično dok to Donald Tramp ne kaže".
Sešons je vojni veteran i visoki zvaničnik komiteta Senata za oružane snage, i predsedavajući potkomiteta Senata za strateška pitanja.
Televizija Si-Bi-Es ocenjuje da će izbor Sešonsa za glavnog tužioca u SAD "svakako biti kontroverzan", ne navodeći detalje.
Senator Alabame bi, uprkos tome što je u Kongresu 20 godina, mogao da ostane bez podrške u Senatu, navodi Rojters i podseća na njegov neuspeli pokušaj da postane federalni sudija 1986. godine zbog navodno rasističkih izjava, što je drugi takav slučaj za 50 godina.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.