SAD se distanciraju od Prigožina: Nemamo ništa sa tim

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 10:57

SAD se distanciraju od Prigožina: "Nemamo ništa sa tim"

Direktor CIA-e Vilijam Berns pozvao je šefa ruske obaveštajne službe Sergeja Nariškina nakon prošlonedeljne prekinute pobune u Rusiji.

On je želeo da uveri Kremlj da Sjedinjene Države nisu imale uticaja u tome, objavili su danas Njujork tajms i Volstrit žurnal.

Bernsov telefonski razgovor sa Nariškinom, direktorom ruske obaveštajne službe SVR, obavljen je ove nedelje i bio je kontakt na najvišem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou između dve vlade od pokušaja puča, objavio je Volstrit džornal.

Vođa Vagnerove plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin šokirao je svet predvodeći oružanu pobunu prošle nedelje koju je iznenada prekinuo kada su se njegovi borci približili Moskvi.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u ponedeljak da je kratka pobuna ruskih plaćenika protiv Kremlja deo borbe unutar ruskog sistema i da SAD i njihovi saveznici nisu umešani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor CIA-e pozvao direktora ruske obaveštajne službe da uverava da SAD nisu umešane u Vagnerovu pobunu — VSŽ

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2023

Direktor CIA-e Vilijam Berns pozvao je ove nedelje direktora ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergeja Nariškina da mu saopšti da SAD nemaju nikakve veze sa pokušajem pobune grupe Vagner , objavio je u petak Vol Strit Žurnal pozivajući se na njihove izvore.. Prema njihovim rečima, telefonski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.