OTKRIVEN IDENTITET ŠPIJUNA: Iranski mediji objavili slike CIA obaveštajaca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN IDENTITET ŠPIJUNA: Iranski mediji objavili slike CIA obaveštajaca (FOTO)

Iranskim medijima kruže fotografije nekolicine od 17 zarobljenih operativaca

Fotografije, koje prikazuju nekolicinu od ukupno 17 zarobljenih operativaca, koji su navodno u vezi sa američkom obaveštajnom agencijom CIA, počele su da kruže u iranskim medijima.

- Identifikovani špijuni su bili zaposleni u osetljivim i vitalnim centrima privatnog sektora u ekonomskoj, nuklearnoj, infrastrukturnoj, vojnoj i sajber-oblasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde su prikupljali poverljive informacije“- saopšteno je iz iranskog ministarstva za obaveštajne poslove.

Photos as well as more details about 17 #CIA spies who were captured by #Iranian intelligence forces last year were just released pic.twitter.com/cuESauo1s4

— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) July 22, 2019

Iran je objavio da je u junu razbio špijunski obruč CIA.

​Hapšenja su, kako se izveštava, izvršena u martu 2019. godine, ali su objavljena tek danas, a fotografije, navodno, prikazuju nekoliko uhapšenih, i podeljene su na društvenim mrežama.

Agencija „Tasnim“, pozivajući se na iransko Ministarstvo za obaveštajne poslove, saopštila je da je uhapšenim osobama već izrečena presuda i da su neki dobili i smrtnu kaznu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.