Hamnei: CIA i Mosad stoje iza ubistva iranskog naučnika

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamnei: CIA i Mosad stoje iza ubistva iranskog naučnika

Američka centralna obaveštajna agencija (CIA) i izraelska obaveštajna služba Mosad stoje iza "gnusnog ubistva" jednog nuklearnog naučnika u Teheranu ove sedmice, poručio je danas vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamnei.

"Ovo kukavičko ubistvo, koje su počinili oni koji se ne usuđuju da priznaju svoj užasni zločin preuzimanjem odgovornosti, izvršen je kao i drugi zločini uz planiranje i podršku obaveštajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službi CIA i Mosada", rekao je Hamnei u saučešću porodici ubijenog naučnika objavljenom na njegovom veb sajtu, preneo je AFP.

Optužbe, koje je Hamnei izneo protiv američke i izraelske obaveštajne službe najoštrije su optužbe iranskog režima do sad, posle jučerašnjeg ubistva naučnika Mostafe Ahmadija Rošana, zamenika direktora u fabrici za obogaćivanje uranijuma u Natancu.

Hamnei je rekao da kontroverzni nuklearni program Irana "ne zavisi ni od jednog pojedinca" i da će Islamska Republika "nastaviti ovim putem sa odlučnošću i enegijom".

Povezane vesti: Iranac osuđen na smrt zbog ubistva naučnika Ubijen iranski nuklearni naučnik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran optužuje Mosad i CIA za ubistvo naučnika

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2012

Američka centralna obaveštajna agencija i izraelska obaveštajna služba Mosad stoje iza "gnusnog ubistva" jednog nuklearnog naučnika u Teheranu ove sedmice, poručio je vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamnei.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.