CIA na svom sajtu objavila šta zna o Hrvatskoj!

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA na svom sajtu objavila šta zna o Hrvatskoj!

Najpoznatija obaveštajna agencija na svetu, američka CIA, na svojim stranicama objavila je šta zna o Hrvatskoj.

CIA navodi da je Hrvatska tranzitna tačka za krijumčarenje droge iz Azije i Južne Amerike prema Zapadnoj Evropi. Takođe se ističe da Hrvatska nije rešila problem granice sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, a Agencija upozorava i na pojavu virusa ptičjeg gripa.
Ali to nije sve >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << što znaju o Hrvatskoj, kaže stručnjak za geopolitiku Vlatko Cvrtila.
„Prate sve sigurnosne izazove, koji su vezani za organiziovani kriminal, proliferaciju oružja za masovno uništenje, terorizam“, objašnjava Cvrtila.
„U mnogim državama oni imaju svoje agente na terenu. Ne bi trebalo isključiti da postoji špijunaža, ali isto tako treba reći da se među partnerima danas sve više razvija taj odnos poverenja i razmene informacija“, kaže Crvtila.
Mnoga hapšenja i zaplene ostvareni su zahvaljujući toj saradnji. Situacija se popravlja, uverava, ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.
„Ono što je istina, a to je da upravo zaplene koje se događaju na balkanskoj ruti, skreću sve one koji se bave takvim poslom sa Jadrana, skreću ih sa naše granice“, kaže Ostojić.
Ovi podaci su i više od onoga što se može doznati od naše obaveštajne agencije. Profesor Cvrtila smatra da SOA još pati od preterane tajnosti.
„‘Mislim da je pristojno i pošteno da i građani budu upozoreni na neke opasnosti koje su trenutno prisutne na teritoriji RH ili oko Republike Hrvatske“, kaže Cvrtila.
Izvor: dnevnik.hr
The post CIA na svom sajtu objavila šta zna o Hrvatskoj! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.