Izvor: Blic, 19.Feb.2018, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor CIA: SAD se mešaju u strane izbore iz dobrih pobuda

Bivši direktor CIA je u petak na američkoj televiziji sugerisao da se SAD mešaju u izbore drugih zemalja. Zapažanje visokog zvaničnika američke obaveštajne službe usledilo je nakon savezne optužnice protiv više Rusa optuženih za navodno mešanje u predsedničke izbore 2016. godine.

Na pitanje da li se Sjedinjene Američke Države mešaju u izbore drugih zemalja, bivši direktor CIA Džejms Vulsi izjavio je „verovatno“ i dodao „samo iz vrlo dobrog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razloga, u interesu demokratije“.

„O, verovatno, ali to je za dobrobit sistema kako bi se izbeglo da komunisti prevladaju“, istakao je Vulsi, koji se nalazio na mestu direktora CIA za vreme administracije bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, prenosi Sputnjik.

Vulsijev komentar dat je nakon što je 13 fizičkih lica uz tri grupe povezane sa Rusijom u petak optuženo za navodno mešanje u američke predsedničke izbore 2016. godine.

U subotu je ruska ambasada u Velikoj Britaniji citirala Vulsija u svom tvitu, dodajući komentar: „To sve govori.“

​Iako američka obaveštajna zajednica tvrdi da se Rusija mešala u američke izbore počevši od 2014. godine, Moskva negira bilo kakvo mešanje.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bivši direktor CIA: SAD se mešaju u strane izbore iz dobrih namera

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2018

Bivši direktor CIA je u petak na američkoj televiziji sugerisao da se SAD mešaju u izbore drugih zemalja...Zapažanje visokog zvaničnika američke obaveštajne službe usledilo je nakon savezne optužnice protiv više Rusa optuženih za navodno mešanje u predsedničke izbore 2016. godine...Na pitanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.