Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg

Izvor: AutoBlog, 12.Dec.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg

Maksimalna brzina više nije u fokusu Bugattija I dok su svi očekivali da Chiron pojuri punim kapacitetom i vrati titulu najbržeg serijskog automobila, u Bugattiju su odustali od te namere. Jednostavno, to im nije više zanimljivo. Tako još neko vreme nećemo videti auto koji vozi više od 482 km/h (300 mph), baš kao što svet neće videti roadster izdanje Chirona.I to su otprilike sve loše vesti koje je potvrdio sam Stephan Winkelmann. Prvi čovek Bugattija je za Motor Trend rekao da maksimalna brzina ne treba da bude u fokusu Bugattija kao prioritet. Ipak, zahvaljujući tome titulu najbržeg su osvajali Veyron (408,47 km/h), Veyron Super Sport (431 km/h) i Veyron Grand Sport Vitesse (408 km/h). Winkelmann je izjavio i da je...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2018

I dok su svi očekivali da Chiron pojuri punim kapacitetom i vrati titulu najbržeg serijskog automobila, u Bugattiju su odustali od te namjere. Jednostavno, to im nije više zanimljivo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.