Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

Ideja o još jednom modelu Bugattija – pored hipersportskog dvoseda – postoji više od jedne decenije, ali ako se i realizuje, to neće biti SUV.

Bugatti se drugom modelu u gami najviše približio 2009. kada je prikazan koncept luksuzne limuzine 16C Galibier. Ovaj projekat je u međuvremenu sklonjen u stranu, a kompanija se fokusirala na nasledniku tada aktuelnog Veyrona – Bugattiju Chiron.

Nakon lansiranja Chirona, podgrejana je priča o famoznom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugom modelu, ali ovog puta u formi SUV-a. Spekulacije su podstaknute prošlogodišnjom izjavom direktora Bugattija, Štefana Vinkelmana, koji je u oktobru priznao da francuski proizvođač razmatra da uđe u SUV segment.

Tada su čelnici Bugattija pokušavali da ubede svoje deoničare da odobre pravljenje prvog SUV u istoriji kompanije, sa obrazloženjem da sedani više nisu tako popularni i da bi Bugatti krosover ili SUV sigurno prošao bolje na tržištu.

Međutim, 2019. godina donela je obrt u ovoj priči. Iz Bugattija su saopštili da ipak neće praviti SUV kako ne bi narušili tradiciju i reputaciju brenda.

"Neće biti SUV Bugattija, jer bi to nanelo nepravdu istorijskom nasleđu kompanije", stoji u najnovijem saopštenju koje potpisuje Vinkelman.

Iako je Bugatti u saopštenju bio više nego jasan u pogledu spekulacija o SUV modelu, to ne znači da neće praviti neki drugi novi model, pa su vrata limuzini u narednim godinama ostala odškrinuta.
Pogledaj vesti o: Bugatti

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2019, 01:30

Ideja o još jednom modelu Bugattija - pored hipersportskog dvoseda - postoji više od jedne decenije, ali ako se i realizuje, to neće biti SUV...Bugatti se drugom modelu u gami najviše približio 2009. kada je prikazan koncept luksuzne limuzine 16C Galibier. Ovaj projekat je u međuvremenu sklonjen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.