Uspostavljen saobraćaj preko Brnjaka

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen saobraćaj preko Brnjaka

Saobraćaj preko administrativnog prelaza Brnjak, koji je od rano jutros bio u prekidu zbog dve bačene ručne bombe, ponovo je uspostavljen danas nešto pre podneva, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Administrativni prelaz Brnjak zatvoren je rano jutros, pošto su na njega bačene dve ručne bombe, od kojih je jedna eksplodirala, a druga morala biti uništena kontrolisanom detanonacijom. Na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, kod mesta Banje formirala se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << duga kolona vozila, koja je više sati čekala na prolaz.

Nakon što je uništena bomba koja nije eksplodirala prilikom napada, i pošto su forenzičari izvršili uviđaj, oko 11:50 prelaz Brnjak je ponovo otvoren i saobraćaj uspostavljen u oba smera. "Danas, u 4:00 ujutru, bačene su dve ručne bombe na privremeni kamp Kfor-a na administartivom prelazu DOG 31Brnjak. Jedna je ekspolodirala, a druga koja nije eksplodirala nalazi se na sredini puta i blokira saobraćaj", navedeno je u saopštenju Kfora povodom današnjeg incidenta.

Jedan vojnik Kfor-a, kako se ističe u saopštenju dostavljenom Tanjugu, zadobio je manje oštećenje sluha i nije prijavljena nikakva ozbiljnija materijalna šteta. Kfor je osudio upotrebu sile kao potpuno neprihvatiljivu i dodao da će međunarodne snage tome strogo usprotiviti.

Administrativni prelaz se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju službenici Euleksa.

U subotu je Kfor zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspostavljen saobraćaj preko Brnjaka

Izvor: Akter, 19.Jun.2012

Saobraćaj preko administrativnog prelaza Brnjak, koji je od rano jutros bio u prekidu zbog dve bačene ručne bombe, ponovo je uspostavljen danas nešto pre podneva

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.