Srbi blokirali Euleksova vozila u Zupču

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi blokirali Euleksova vozila u Zupču

Zupče - Srbi koji prate kretanje vozila iz južnog dela Kosovske Mitrovice prema prelazu Brnjak zaustavili su oko podne tri vozila Euleksa koja su se, kako su izjavili, uputila ka policijskoj stanici u Zubinom Potoku.

Srbi im nisu dozvolili da prođu, na šta su vojnici Kfora odmah blokirali put Zubin Potok-€Kosovska Mitrovica, u mestu Jagnjenica, kao i put Zupče-Zubin Potok.

Na mestu gde je bila barikada u Zupču okupio se veći broj Srba, a situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je mirna.

Srbi su ranije najavili da će zaustavljati vozila Euleksa za koja sumnjaju da pomažu uspostavljanje kosovskih institucija na severu Kosova.

Kfor i Euleks traže bezuslovnu slobodu kretanja za misiju EU.

Povezane vesti: Advokati prvi put posetili Srbe uhapšene kod Gnjilana: Korektan postupak u pritvoru Lekari traže od Euleksa da pregledaju uhapšene Srbe Drevs i Sparks pokušali kroz Zupče da stignu na Brnjak Srbi nude Kforu plan za kretanje po severu Kosova Mirno na barikadama, danas koordinacioni sastanak
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada puta prema Ribariću

Izvor: RTS, 06.Mar.2012

Kfor blokirao put Kosovska Mitrovica-Ribariće "zbog akcije Euleksa". Ranije danas, lokalni Srbi zaustavili vozila Euleksa i nisu im dozvolili prolaz ka Brnjaku...Pripadnici Kfora danas su, nešto pre 13 sati, blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče, a u blokadi je i put...

Nastavak na RTS...

Srbi zaustavili vozila Euleksa

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2012

ZUPČE - Srbi su zaustavili oko podneva u Zupču tri vozila Euleksa koja su se, kako tvrde pripadnici ove misije, uputila ka policijskoj stanici u Zubinom Potoku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 08:07

Vesti koje ne smete propustiti..Ponovo barikade: Kfor blokirao magistralni put..ZUBIN POTOK - Pripadnici Kfora blokirali su juče nešto pre 13 sati magistralni put Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče, a u blokadi je i put Zvečan - Zubin Potok u mestu Jagnjenica. Jedan od pripadnika Kfora...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.