Noć na barikadama protekla bez incidenata

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć na barikadama protekla bez incidenata

Noć na 18 barikada u četiri opštine severnog Kosova protekla je bez incidenata, a građani su se smenjivali na šestočasovnim dežurstvima.

U očekivanju da predstavnici međunarodnih snaga uklone albanske carinike i policajce sa administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbiji, Srbi su u šatore na barikadama instalirali struju, nabavili televizore i greju se loženjem vatre.

Oni blokiraju prilaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Jarinju i Brnjaku već 20 dana, a kako ističu, to je posledica jednostranih poteza mađunarodne zajednice. Kažu, međutim, i da će sami ukloniti sve barikade ako prvi korak načine Kfor, Euleks i kosovske institucije.

Kosovskim Srbima stiže i humanitarna pomoć, a ne nedostaje ni podrška od prijatelja, posebno iz Republike Srpske.

Najmlađi Srbi na Kosovu brojnim manifestacijama i performansima poručuju da žele mir i odrastanje u svojim domovima i sa svojim porodicama. Snadbevanje osnovnim životnim namirnicama je redovno, ali otežano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.