Kosovska vlada osnovala Fond za prihode sa prelaza

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska vlada osnovala Fond za prihode sa prelaza

Kosovska vlada formirala je poseban Fond za sever, u koji će se slivati svi prihodi od carine i poreza naplaćeni na prelazima Brnjak i Jarinje, a ta sredstva biće uključena u budžet, kaže kosovski premijer Hašim Tači.

Otvaranje posebnog računa Fonda dogovoreno je na poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine. Privremene kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << institucije odlučile su da se sredstvima iz budžeta poprave svi oštećeni spomenici na Kosmetu.

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kaže da Priština pokušava sve da sporazum o naplati carina ne zaživi. „Tačijeva izjava da novac od carina ide u kosovski budžet smišljena je da bi se Srbi uplašili i da ni na koji način ne učestvuju u sprovođenju sporazuma o naplati carina", ističe Vulin.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd i Priština oprečno o fondu

Izvor: RTS, 24.Jan.2013

Hašim Tači tvrdi da će svi prihodi od carine i poreza ići u fond koji će biti uključen u kosovski budžet. To demantuje Ivica Dačić, ističući da na briselskom papiru piše da sredstva idu na račun fonda banke koju će otvoriti Evropska unija...Iz Beograda i Prištine dolaze različite izjave...

Nastavak na RTS...

EU: Dačić i Tači sami da objasne sporazume

Izvor: Mondo, 25.Jan.2013, 17:06

Premijeri Srbije i Kosova treba sami da protumače svojim građanima sporazum o carinama koji su sklopili u Briselu prošle nedelje, izjavila je danas portparol visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton..."Mi ne želimo da se upuštamo u tu raspravu", rekla je Maja Kocijančič...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.