I žene i deca od jutros na barikadama

Izvor: TvojPortal.com, 17.Okt.2011, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I žene i deca od jutros na barikadama

/vesti online/ Srpski žitelji Ibarskog Kolašina od jutros se okupljaju oko glavne barikade u selu Župče kako bi pokazali da se ne slažu s namerom Kfora da sa puta koji vodi od južne Kosovske Mitrovice ka administrativnom prelazu Brnjak uklone prepreke koje su Srbi postavili pre mesec dana.

Umesto u školama, deca iz Ibarskog Kolašina danas će biti na barikadi

Oni će se čitavog dana smenjivati i dežurati >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << na barikadama, i najavljuju da će protesti biti mirni. Među okupljenima ima žena i dece, a u Kolašinu danas neće raditi škole.
Kolašinci kažu da je ovo što se danas događa u njihovoj sredini generalna proba onoga što će Srbi raditi kada vojnici Kfora krenu da uklanjaju barikade.
I na krajnjem severu Kosmeta, u opštini Leposavić, Srbi su spremni da se barikadama na miran način suprotstave nameri Prištine da u ovom delu Kosova i Metohije instalira svoje institucije. Građani kažu da će, ako ne bude postignut dogovor i pronađeno rešenje koje će za njih biti prihvatljivo, posle uklanjanja postojećih barikada postaviti nove.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijakosmetbarikadezene i deca
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.