Brnjak opet zatvoren za robu

Izvor: B92, 05.Avg.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnjak opet zatvoren za robu

Zubin Potok -- Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da je prelaz Brnjak danas zatvoren za prolaz svih vrsta robe. Bez objašnjenja od KFOR-a.

Brnjak je i juče, jedan deo dana, bio zatvoren za promet robe.

Ristić je za agenciju Beta rekao da su i on i predstavnici ostalih opština sa severa pokrajine u velikom iščekivanju vesti o dogovoru sa Kforom, koje treba da im prenesu predstavnici Beograda Borislav Stefanović i Goran Bogdanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni su nam sinoć i jutros ponovili da će nas o svemu obavestiti kad završe posao i ukoliko dođe do dogovora. U iščekivanju smo", kazao je Ristić.

Komandant Kfora Erhard Biler i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović u jučerašnjem razgovoru nisu usaglasili sve stavove za rešenje krize nastale 25. jula, posle odluke Prištine da na sever Kosova dovede albanske carinike i policajce.

Uoči jučerašnjeg sastanka, koji je trajao duže od pet časova, Stefanović je izjavio da očekuje rešenje velike krize, ako sve bude u redu do kraja.

Nakon tog sastanka, predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je meštanima na barikadama u mestu Rudare: "Dogovora nije bilo, pregovori se nastavljaju danas".

Čelnici opština na severu Kosova pozvali su danas okupljene na barikadama u mestu Rudare na strpljenje i miran protest.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.