Brnjak: Betonski blokovi štite Kfor

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnjak: Betonski blokovi štite Kfor

Brnjak -- Međunarodno osoblje je na administrativnom prelazu Brnjak, na severu Kosova, iz sigurnosnih razloga postavilo betonske blokove visoke više od tri metra.

Ovim blokovima, kako javlja izveštač Tanjuga s mesta zbivanja, osigurane su kućiće u kojima se nalaze pripadnici Euleksa i Kfora.

Administrativni prelaz Brnjak, koji se nalazi na putu Ribariće - Zubin Potok, ranije je u nekoliko navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio na meti nepoznatih napadača, koji su na njega bacali ručne bombe.

Osoblje Euleksa i vojnici Kfora sada su osigurani velikim betonskim blokovima, visokim više od tri metra.

Na samom prelazu kontrolu saobraćaja obavljaju službenici Euleksa, a na prelazu su i vojnici francuskog kontingenta Kfora.

Na administrativnom prelazu koji se nalazi na krajnjem severu Kosova može se videti dvadesetak različitih vozila Kfora, ali i vozila misije EU na Kosovu.

Saobraćaj preko Brnjaka odvija se uz minimalna zadržavanja putničkih automobila zbog rutinske kontrole.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Betonski blokovi na prelazu Brnjak

Izvor: Akter, 10.Okt.2012

Međunarodno osoblje je na administrativnom prelazu Brnjak, na severu Kosova, iz sigurnosnih razloga postavilo betonske blokove visoke više od tri metra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.