Tatonovi roditelji traže 300.000 evra odštete

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovi roditelji traže 300.000 evra odštete

Roditelji Brisa Tatona, na smrt pretučenog u Beogradu 2009. podneli su Republičkom javnom pravobranilaštvu zahtev za odštetu od 300.000 evra zbog pretrpljenih duševnih bolova, rekao je njihov punomoćnik Slobodan Ružić.

Suzan i Alan Taton očekuju da će uspeti da se u postupku mirnog rešavanja spora sa pravobranilaštvom dogovore oko naknade nematerijalne štete i da neće morati da podnose tužbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << države kako su to ranije najavili, naglasio je Ružić.

On je objasnio da je prema novom Zakonu o parničnom postupku predlog za mirno rešenje spora obavezan. Ukoliko se u roku od 60 dana ne dođe do sporazumnog rešenja, podnosilac zahteva stice pravo da tuži državu pred sudom i da traži od nje odštetu, dodao je advokat.

Brisa Tatona, navijača francuskog Tuluza grupa navijača Partizana brutalno je pretukla na Obilićevom vencu 17. septembra 2008. Od posledica povreda Taton je preminuo u bolnici desetak dana kasnije. Napadačima na Tatona nedavno su izrečene pravosnažne presude kojima su kažnjeni od sedam do 15 godina zatvora.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.