Tatonova porodica tuži Srbiju

Izvor: RTS, 16.Maj.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonova porodica tuži Srbiju

Porodica Brisa Tatona, koji je na smrt pretučen u Beogradu 2009. godine, podnela tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, kojom traži odštetu od 300.000 evra.

Punomoćnik porodice Brisa Tatona, Slobodan Ružić, podneo je tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova sa zahtevom da se isplati odšteta od 300.000 evra.

Ružić je rekao Tanjugu da je podneo tužbu pošto se Republičko javno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravobranilaštvo u roku od 60 dana nije izjasnilo o mogućnostima za sporazumno rešenje.

Advokat je precizirao da pravobranilaštvo prema zakonu i nije obavezno da se izjašnjava o mogućim nagodbama za odštetu, ali pošto je odgovor sa te strane izostao, porodica će pokušati da svoje pravo ostvari preko suda.

Tužba je podneta u ime Tatonovog oca, majke i sestre, Alana, Suzan i Veržin.

Bris Taton na smrt je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan–Tuluz, koju je kao navijač francuskog tima došao da prati.

Zbog tog zločina je nekoliko osoba, mahom navijača Partizana, osuđeno na kazne zatvora od četiri godine do 15 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.