Tatonov ubica uslikan u Crnoj Gori

Izvor: Mondo, 24.Sep.2012, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonov ubica uslikan u Crnoj Gori

Nakon četiri godine bekstva Đorđe Prelić (27), vođa navijačke grupe "Alkatraz", koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Francuza Brisa Tatona 17. septembra 2008. godine, lociran je u avgustu u Crnoj Gori.

List “Press” piše da su operativci srpske kriminalističke policije već izvesno vreme sumnjaju da se Prelić krije u Crnoj Gori i da uz nečiju pomoć bez problema prelazi granicu sa Srbijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a kako navode izvori lista on je odustao od skrivanja po Belgiji I Holandiji otkako su tamo uhapšene pojedine vođe navijača.

Naime, Đorđe prelić je tokom avgusta boravio u Crnoj Gori. Kupao se na plaži na Svetom Stefanu, a takođe je imao iznajmljen i bungalov pored ekskluzivnog Porto montenegra u Tivtu, gde je najam plaćao i do 1.000 evra dnevno.

Interesantno je da je Prelić lociran upravo u vreme kada se u srpskim medijima pojavio iskaz novih svedoka koji su tvrdili da je francuski navijač sam skočio sa stepeništa na Obilićevom vencu i da ga niko nije gurnuo.

Policija je došla do potvrde svojih sumnji da se Prelić krije u Crnoj Gori kada, kako saznaje list, jedan turista iz Srbije prepozhnao optuženog i sliku napravljenu mobilnim telefonom poslao policiji.

“Prelić se prema tvrdnjama svedoka slobodno šetao plažom, a u oči je upao zbog brojnih tetovaža.Poređenjem slika iz arhive jasno se vidi da je to Prelić i da su to njegove tetovaže”, navode u MUP-u i dodaju:

“”Da li je baš turista poslao sliku Prelića ili se neki obaveštajac ili neko iz konkurentskog klana prerdstavio kao turista…to nije važno, ali je ona svakako autentična i snimljena je u avgustu.”

Inače, potraga za Prelićem je odmah počela, pa su operativci policije dostavili kolegama u Crnoj Gori sve što imaju, a hapšenje se očekivalo baš u vreme godišnjice smrti Brisa Tatona.

“Međutim, u to vreme u Crnoj Gori su bile kiše, na plažama nije bilo nikoga, a kamoli begunca.Obavljeni su razgovori u Tivtu o određeni dokazi i iskazi su pokazali da je on zaista bio tu”, kaže sagovornik lista i dodaje:

”Ipak, postoji mogućost da je Prelić dobio dojavu da smo mu na tragu ili je promenio lokaciju pošto on nigde ne boravi dugo. Neke informacije ukazuju na to da se možda sklonio u Srbiju.Očigledno ima dosta novca i jake pomagače u skrivanju. Očigledno ima i podršku moćnika jer na neki čudan način van oficijelnih prelaza ulazi I izlazi van Srbije.

Izvor “Pressa” tvrdi da se Prelić neko vreme krio u Holandiji ali da se ipak najsigurnije kreće u regionu.

Prelić je iz Srbije pobegao 2009. Godine, posle ubistva Brisa Tatona, za koje je u odsustvu, kao organizator zločina osuđen na 35 godina zatvora.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbegli Đorđe Prelić letovao u Crnoj Gori, plaćao bungalov 1.000 evra dnevno? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Sep.2012

Vođa navijačke grupe "Alkatraz", koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Francuza Brisa Tatona, lociran je u avgustu na Svetom Stefanu, a takođe je imao iznajmljen i bungalov pored ekskluzivnog Porto Montenegrea u Tivtu, rekao izvor iz MUP-a

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.