Izvor: Blic, 02.Nov.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači na Tatona ostaju u pritvoru

Vrhovni sud Srbije saopštio je danas da je odbio kao neosnovane žalbe branilaca Dragana Tomasovića i Stefana Veličkovića, okrivljenih za ubistvo francuskog državljana Brisa Tatona, protiv kojih se vodi istraga, na rešenje o produženju pritvora za dva meseca.

Po oceni Vrhovnog suda, Okružni sud je pravilno zaključio da i dalje stoje razlozi za produženje pritvora, imajući u vidu da prethodni postupak nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završen jer je neophodno obaviti medicinsko psihološko veštačenje i DNK analize, a okrivljeni bi, ako bi se našli na slobodi, mogli da ometaju postupak uticajem na predložene, još nesaslušane svedoke.

Osim toga, okrivljenima je zahtevom za sprovođenje istrage stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zakonom propisana kazna zatvora preko 10 godina.

Postoje i posebno teške okolnosti izvršenja krivičnog dela, koje se ogledaju u postojanju osnovane sumnje da su okrivljeni krivično delo učinili u grupi, u centru grada, na očigled velikog broja građana, uz primenu visokog stepena nasilja, ispoljavajući naročitu upornost i brutalnost, navodi se u obrazloženju odluke Vrhovnog suda Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.