Novo rukovodstvo Stjepićevog DHSS-a

Izvor: RTS, 06.Mar.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo rukovodstvo Stjepićevog DHSS-a

Deo Demohrišćanske stranke okupljen oko Živojina Stjepića, izabrao je novo stranačko rukovodstvo, sa Stjepićem na čelu. Predsedništvo DHSS-a u saopštenju koje je potpisao Branislav Lečić kaže da je današnja izborna skupština nelegitimna.

Na izbornoj skupštini održanoj u Centru "Sava", deo Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okupljen oko Živojina Stjepića, izabrao je novo stranačko rukovodstvo, sa Stjepićem na čelu.

Na funkcije su izabrani i njegov zamenik Jovan Šurbatović, kao i potpredsednici Vitomir Nedeljković i Dragan Simić.

Živojin Stjepić, koga je taj deo DHSS-a izabrao za novo rukovodstvo, rekao je da je teško biti predsednik te stranke, jer je teško nadoknaditi gubitak Vladana Batića, naglasivši da će se truditi da bude njegov dobar učenik i naslednik".

Stjepić je rekao da će DHSS svoje masto zauzeti u procesu evropskih integracija, jer je cilj te stranke da Srbija bude deo EU, kao i da Srbija mora da sarađuje sa svim zemljama u svetu, jer je dosta "lažnih snova i velikih promašaja". 

"DHSS postoji na političkoj sceni već 13 godina, a postojaće i narednih 30 i učiniće sve da Srbija postane zemlja, uključena u evropske integracije, kao i da jednog dana, postane članica EU", kazao je Stjepić.

Lečić: Nelegitimna sednica

Istovremeno, Predsedništvo DHSS-a u saopštenju koje je potpisao Branislav Lečić poručilo je da je današnja sednica nelegitimna jer je, kako navodi taj deo DHSS-a, toj grupaciji istekao mandat.

"Živojin Žika Stjepić i njegovi sledbenici, kojima je mandat u DHSS-u istekao još 2008. godine, bez podrške pravog članstva DHSS upisanog u Registar političkih stranaka, usvojili su u Beogradu Poslovnik o radu izborne skupštine koji je u suprotnosti sa Statutom DHSS i ostalim aktima stranke, donetim za života predsednika stranke Vladana Batića", navodi se u saopštenju.

Predsedništvo DHSS-a, na čelu sa Lečićem koji je za predsednika DHSS-a izabran 27. februara navodi da vanredna izborna skupština DHSS predstavlja "nelegitiman i nepodoban pokušaj Stjepića da se uz pomoć falsifikata i lažnih skupština dočepa partijske kase od 140.000 evra i poslaničkog mesta u Skupštini Srbije koje je upražnjeno posle smrti Batića".

"Skupština DHSS, koja se održava u beogradskom Centru „Sava", a u režiji Ujedinih regiona Srbije, zakazana je na osnovu odluka lažnog Glavnog odbora iz Kragujevca, lažnog stranačkog pečata i u organizaciji neovlašćenih lica, jer je Stjepiću i njegovim sledbenicima mandat u DHSS istekao još 2008. godine", navodi Predsedništvo stranke.

U nedostatku podrške pravih opštinskih i gradskih odbora DHSS-a, Stjepić je uz pomoć pojedinaca iz Srpske Crnje i Kragujevca dovezao nekoliko autobusa "navodnih" delegata na današnji skup u Beogradu, a za dolazak je plaćana dnevnica od 10 evra, obezbeđen prevoz, sokovi i hrana, navedeno je u saopštenju.

Na stranačkoj skupštini suprotstavljene stranačke struje, održanoj prošlog vikenda u Obrenovcu, za novog predsednika DHSS je izabran je Branislav Lečić, a za njegovog zamenika ćerka Vladana Batića, Maja Batić, kojoj su prisustvovali predstavnici koji, kako je saopšteno posle te sednice, zastupaju interese 78 odsto članstva stranke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.