Vodostaji rijeka u opadanju

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaji rijeka u opadanju

Na području dobojske regije vodostaji rijeka su u stagnaciji ili opadanju, osim rijeke Save, gdje je u blagom porastu, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Vodostaj Save u Brodu u 6.00 časova je iznosio 489 centimetara, dok se redovna odbrana od poplave uvodi na koti od 730 centimetara.

Vodostaj rijeke Bosne u 6.00 časova bio je 230 centimetara i manji je za 10 centimetara u odnosu na juče.

Vodostaj Vrbasa je u opadanju više od pola metra >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i jutros u 6.00 časova iznosio je 269 centimetara, što je 19 centimetara više od kote redovne odbrane od poplave.

Na području Istočnog Sarajeva i opštine Foča vodostaji svih riječnih tokova su u opadanju i trenutno nema opasnosti od izlijevanja.

U Trebinju je neprohodan lokalni put za Velja Goru i Uvjeću.

S obzirom na vremensku prognozu, u narednim danima treba očekivati variranje vodostaja u Republici Srpskoj.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite ističu da prate situaciju i preduzimaju sve mjere iz svoje nadležnosti i građane podsjećaju da pozivom na broj 121, koji je besplatan, na najbrži način mogu dobiti njihovu pomoć i asistenciju.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.