Vodostaj Bosne u opadanju

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaj Bosne u opadanju

U Doboju vodostaj rijeke Bosne je u opadanju i prema mjerenju u 12.00 časova iznosio je 370 centimetra, što je za 60 centimetara manje u odnosu na mjerenje u 7.00 časova.

Trenutno nema opasnosti od izlivanja rijeke Bosne. Snabdijevanje električnom energijom i vodom je redovno, navodi se u informaciji u vezi sa poplavama Republičke uprave civilne zaštite od 14.00 časova.

Na magistralnom putu Doboj – Modriča u mjestu Ritešić u 12.25 časova uspostavljen je saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << koji se odvija naizmjenično jednom trakom.

Magistralni put Doboj - Tuzla u naselju Stanić Rijeka je i dalje u prekidu, kao i regionalni put Doboj – Modriča u mjestu Vranjak.

U opštini Modriča usljed izlivanja rijeke Bosne i bujičnih potoka poplavljene su znatne poljoprivredne površine u mjesnim zajednicama Dugo Polje, Vranjak, Vranjak jedan, Koprivna i Botajica.

Vrši se sanacija nasipa u Doborima, zaobalnih voda i čišćenje kanala u Borovom Polju i Skugriću.

Saobraćaj na regionalnom putu Doboj – Modriča u mjestu Vranjak i dalje je u prekidu.

U opštini Derventa i dalje je na snazi Vanredna odbrana od poplave. Vodostaj rijeke Ukrine iznosi 455 centimetara, što je za 20 centimetara više u odnosu na jutrošnje mjerenje. Naseljeno mjesto Jasenice je i dalje okruženo vodom, a iz pet stambenih objekata u mjesnm zajednicama Polje i Agići podzemne vode su se povukle.

U Bijeljini je juče na sjednici Gradskog štaba za vanrednu situaciju donesena odluka o proglašenju vanredne situacije na dijelu područja grada Bijeljina u slivu rijeke Drine /manje rijeke Janja i Modran/ i u slivu rijeke Save /manje rijeke Gnjica i Lukavac/.

Stanje se normalizuje na područjima koja su bila zaplavljena odnosno na kojima se voda još zadržala. Velikim dijelom u Janji voda se zadržala, te je i dalje zaplavljen veliki broj kuća u ovoj mjesnoj zajednici.

Vodostaj rijeke Save je i dalje u znatnom porastu, a prema posljednjim informacijama sa terena ponovo je u porastu vodostaj rijeke Lukavac.

U Zvorniku rijeka Sapna se povukla u svoje korito. Voda iz poplavljenih kuća u naselju Ekonomija se povukla. Stanje se stabilizuje. Nakon obilaska terena koji je poplavljen od rijeke Sapne, utvrđen je broj poplavljenih objekata po mjesnim zajednicama Cer - tri kuće, Ristići - dvije kuće, Lupe - četiri kuće, Đulići - pet kuća, Ekonomija - 18 kuća i Čelopek - pet kuća.

U Loparama povlačenjem rijeka Gnjice, Lukavca i Janje u svoje korito voda sa zaplavljenog područja na ovoj opštini se, takođe, u značajnoj mjeri povukla ostavljajući za sobom vodene džepove. Voda iz poplavljenih objekata se povukla.

Pojedine mjesne zajednice na ovoj opštini su bez napajanja električnom energijom. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Vodosnabdijevanje opštine Lopare je u prekidu zbog oštećenja vodovoda na izvorištima Risovac, Veselinovac i Kapjevac. Risovac i Veselinovac će biti osposobljeni u narednom periodu, a za Kapjevac će biti potrebna rekonstrukcija koja će se u narednom periodu vršiti u saradnji sa UNDP.

Fiksna i mobilna telefonija je djelimično proradila. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Magistralni put Bijeljina - Tuzla i dalje je u prekidu zbog oštećenja mosta u mjestu Tobut. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcem. Regionalni putni pravci su sa otežanom prohodnošću zbog oštećenja mostova na putnim pravcima prema Čeliću i Tuzli.

Otežan je prolaz na relaciji Lopare - Bijeljina preko Piperaca kod mjesta Mrtvica zbog oštećenja mosta.

U opštini Ugljevik voda sa poplavljenih ulica i iz svih vrsta objekata se povukla. Stanje se stabilizuje.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.