Uhapšeno šest lica

Izvor: Cafe.ba, 14.Okt.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno šest lica

ISTOČNO SARAJEVO - U policijskoj akciji "List jedan" prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više od 10 tona duvana, a uhapšeno je šest lica, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

U akciji su do sada uhapšena lica čiji su inicijali S.K, N.K, N.R, M.M, V.P. i DŽ.Z.

Ova lica biće privedena u službene prostorije Sipe u Regionalnoj kancelariji u Tuzli, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Četiri lica pozvana su u službene prostorije Sipe, gdje će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih.

Policijski službenici Sipe i pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH započeli su rano jutros akciju "List jedan" zbog neovlaštenog prometa duvanom, koja se izvodi u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Postupajući prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretreseni su objekti na 10 lokacija na području Tuzle, Bijeljine, Srebrenika, Gradačca, Brčkog, Sarajeva i Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 10 tona duvana u listu pripremljenog za dalju obradu, više od 1.000 kilograma sječenog duvana, dvije mašine za sječenje duvana, određeni iznos novca, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.