U Vučićevim rukama nova vlast u Srpskoj!

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vučićevim rukama nova vlast u Srpskoj!

Od odluke premijera Srbije Aleksandra Vučića zavisi ko će činiti vlast u Republici Srpskoj, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria iz više izvora stranaka koje su osvojile mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-Vučić razgovara sa Ivicom Dačićem, predsjednikom SP da utiče na Petra Đokića, predsjednika socijalista u Republici Srpskoj da se pridruži Savezu za promjene i prihvati poziciju mandatara koju mu je ponudio predsjednik SDS-a Mladen Bosić, pod uslovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da SP bude dio koalicije u kojoj neće biti SNSD-a. To što su sinoć u Brčkom navodno dogovorili Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić da će oni formirati vlast čisto je spinovanje javnosti i stvaranje slike kako je već sve dogovoreno. Tačnije, sve je to urađeno pod Dodikovim pritiskom, jer je ovo za njega borba na život i smrt, pojašnjavaju sagovornici Patrie.

Prema pouzdanim informacijama Patrie, Dodik je prijetio Đokiću nakon sastanka koji je u ponedjeljak 3. novembra imao u Bijeljini sa Bosićem, te je predsjednik SP-a doslovno zbog prijetnji i pristao na sinoćnji sastanak u Brčkom i usmeni dogovor o postizanju koalicije sa SNSD-om.

Inače, Đokić je na konferenciji za novinare rekao da je utvrđen okvir budućeg koalicionog sporazuma ove tri stranke, koji će biti potpisan nakon što budu objavljeni končani rezultati opštih izbora.

-Upravo ova Đokićeva izjava jasan je pokazatelj da je to dogovor koji visi u vazduhu, jer ništa dakle nije potpisano. Đokić se lomi, što je sasvim normalno, ali vidjećemo ovih nekoliko dana kako će se odvijati razgovori na relaciji Beograd-Banja Luka. Iako se do sada ni Vučić ni Dačić nisu miješali u izbore u BiH, po svemu sudeći u finišu će odigrati glavnu ulogu, navodi sagovornik agencije Patria.

Inače, SNSD, DNS i SP u NS republike Srpske imaju 42 od ukupno 83 poslanika što je „labava“ većina.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.