Ako ovako nastavi, nikad se neću susresti sa Nikolićem

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako ovako nastavi, nikad se neću susresti sa Nikolićem"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je večeras gostujući u emisiji Federalne televizije BiH da se "nikada neće sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem".

 E, da su svi kao Boris Tadić: Bakir Izetbegović  

Komentarišući činjenicu da je prošlog meseca otkazao susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem zbog njegovih izjava da "Bosna polako odumire“ i da u "Srebrenici nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << počinjen genocid“, Izetbegović je odlučno potvrdio da se sa predsednikom Srbije nikada neće susresti "ako bude slao takve poruke o Bosni i Bošnjacima“. Izrazio je žaljenje što nema priliku da razgovara sa liderima poput Borisa Tadića.

 

"Pre godinu dana Boris Tadić je u Beogradu okupio sve Srbe. Tamo je bio i Milorad Dodik. Dolaze nam ovde njihove vlade. Zajedno u Banja Luci zasedaju vlade RS i Srbije. U Hercegovini imate mostove i ulice koji se zovu po Franji Tuđmanu. Hrvati ga osećaju kao zajedničkog lidera. Samo se nama dlaka cepa na četvero. Svi mi imamo neke narode koji stoje iza nas. Turci stoje iza BiH i iza Bošnjaka, ali na pametan način. Neće nas podržavati u konfliktu, ali podržavaće nas u pomirenju, obnavljanju ekonomije i međuljudski odnosa, u integracijskom procesu na putu prema EU i NATO-u“, tvrdi Izetbegović.

Dodao je da je Turska sada 16. sila svijeta koja može doneti kapital, investicije i pomirenje, a da zauzvrat "ništa ne želi“. Veruje da će, kada to shvate, i u Republici Srpskoj promeniti svoj odnos prema Turcima i Turskoj.

"Neka kažu šta su to Turci loše rekli, uradili, pokrenuli inicijativu… A ja ću nabrojati 10 dobrih stvari“, naveo je on.

 

Nadalje, pojasnio je da u situaciji kada godinama nema nikakvih odnosa između BiH i Srbije onda Turci "gledaju da naprave neke sporazume, susrete, trilaterale koji njima, na kraju, ne trebaju, a koštaju ih novca i vremena“.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Susret s Nikolićem- možda i nikad"

Izvor: B92, 05.Nov.2012

Sarajevo -- Bakir Izetbegović večeras izjavio da se sa presednikom Nikolićem nikada neće susresti ako bude slao poruke da genocida u Srebrenici nije bilo, javlja Anadolija...Komentarišući činjenicu da je prošlog meseca otkazao susret sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem zbog njegovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.