Savčić: Diskriminatorska odluka ustavnog suda BiH

Izvor: Cafe.ba, 27.Nov.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savčić: Diskriminatorska odluka ustavnog suda BiH

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH kojom je 9. januar kao Dan Republike proglašen neustavnim - nepravedna, diskriminatorska i na štetu srpskog naroda i Srpske.

"BORS daje punu podršku rukovodstvu Srpske i izabranim predstavnicima Srba u zajedničkim institucijama BiH i obavezujemo ih i zahtjevamo da ne smiju prihvatiti ovu odluku Ustavnog suda BiH", rekao je Savčić Srni.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je poručio da se rođendan Republike Srpske mora proslavljati i obilježavati.

"Pozivam sve borce i sve građane Republike Srpske kojima je Srpska na srcu da se i narednog 9. januara i svih devetih januara u sljedećih hiljadu godina masovno okupljamo i proslavljamo rođendan Republike Srpske", rekao je predsjednik BORS-a.

Ustavni sud BiH utvrdio je juče da je član Zakona o praznicima Srpske koji govori o 9. januaru kao Danu Republike neustavan, te da Narodna skupština Srpske u roku od šest mjeseci taj zakon mora da usaglasi sa Ustavom BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Deklaraciju u kojoj se navodi da Dan Republike neće biti ukinut čak i ako Ustavni sud BiH, eventualno, donese odluku kojom bi ovaj republički praznik proglasio neustavnim.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORS: Odluka Ustavnog suda BiH je na štetu svih

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015

BANJALUKA - Ustavni Sud BiH kao i ostale pravosudne institucije na nivou Bosne i Hercegovine kao da se nadmeću u tome ko će na nepravedniji i besmisleniji način donositi odluke na štetu Srba i Republike Srpske, navodi se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske...Besmislena odluka Ustavnog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.