Sarajevo: Spomen obilježje za stradale studentice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Spomen obilježje za stradale studentice

U povodu druge godišnjice tragičnog stradanja studentica Edite Malkoč i Selme Agić danas je ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu otkriveno spomen-obilježje. Desetog oktobra 2016. godine u 21.35 sati, kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu na studentice Editu Malkoč (20) i Selmu Agić (21) na pješačkom prijelazu dok su cestu prelazile na zelenom svjetlu, naletio je pri brzini većoj od 100 kilometara na sat automobil kojim je upravljao Sanjin Sefić. Vozač je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

I KAMEN BI ZAPLAKAO OD TUGE: Spomenik Selmi i Editi otkriven u Sarajevu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Okt.2018, 09:07

U Sarajevu je obeležena druga godišnjica od stradanja Selme Agić i Edite Malkoć, koje je 2016. na ulici u Sarajevu automobilom pokosio Sanjin Sefić, a ljudi koji su prisustvovali otkrivanju spomenika ispred Filozofskog fakulteta kažu da bi i kamen proplakao od tuge. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.