Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj odblokiran u Sarajevu

Nezadovoljni radnici, koji protestuju ispred zgrade federalnog Parlamenta zbog Prijedloga zakona o radu, blokirali su danas ulicu ispred Doma sindikata u centru Sarajeva.

Zbog demonstranata koji se nalaze na ulici, saobraćaj je obustavljen. Nekoliko desetina nezadovoljnih radnika prešlo je ispred Doma sindikata nakon što su pokušali da uđu u zgradu Parlamenta Federacije BiH.

Na blokiranje centra grada radnike je pozvao Adnan Himzanija iz Sindikata GRAS-a, javljaju federalni mediji.

Protest je organizovao Savez samostalnih sindikata BiH, nakon što sinoć nije postignut dogovor sa predstavnicima Vlade FBiH o Prijedlogu novog zakona o radu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Sutra novi protest ispred BiH Parlamenta

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015

Okupljeni ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH pokušali su da uđu u zgradu parlamenta...Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba..Ispred zgrade upućene dodatne snage Specijalne jedinice MUP-a Federacije BiH. Izrevoltirani usvajanjem dnevnog reda na kojem se nalazi Predlog zakona o radu, radnici su krenuli...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.