Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Skoplju nastavljeni

Novi protesti u Skoplju zbog policijske brutalnosti nastavljeni su četvrti dan za redom.

Demonstranti su bili sprečeni da održe protest ispred Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i zgradom u kojoj živi premijer, zbog čega su se na kraju zaustavili pred Sobranjem.

Nekoliko hiljada ljudi je uzvikivalo "Ostavke", "Nema pravde, nema mira" i druge parole.

Iako su proteste izazvali prisluškivani razgovori vladinih zvaničnika o "prikrivanju istine" o smrti mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Martina Neškovskog koga je prekomernom upotrebom sile ubio pripadnik specijalne policije na mitingu vladajuće VMRO DPMNE 2011, opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) koji je objavljivao te snimke negirao je da je organizator protesta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protesti u Skoplju i još osam makedonskih gradova

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2015

SKOPLjE - U Skoplju je počeo četvrti po redu protest protiv policijske brutalnosti, a demonstracije se večeras održavaju u još osam makedonskih gradova, javili su lokalni mediji.Televija Nova javlja da su demonstranti ponovo sprečeni da održe protest ispred zgrade Vlade gde ih policijski kordon...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.