Protest protiv nasilja nad ženama i u Novom Sadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2023, 16:43

Protest protiv nasilja nad ženama i u Novom Sadu

Više desetina građana okupilo se 21. avgusta u Novom Sadu da protestuju protiv nasilja nad ženama. Građani su se okupili u znak solidarnosti sa ženama u Bosni i Hercegovini nakon što su u toj državi u kratkom roku ubijene dve žene u partnerskom nasilju. Skup je započet minutom ćutanja za ubijene žene. Okupljeni na Trgu slobode u centru Novog Sada su nosili poruke kao što su "Stop nasilju nad ženama!", "zašto je veća sramota biti silovana nego biti silovatelj?". Razvili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Novom Sadu održan skup podrške ženama u Bosni i Hercegovini: Ne postoji hitniji posao od suzbijanja muškog nasilja

Izvor: Danas, 21.Avg.2023

Aktivistkinje i građanke Novog Sada okupljene oko protesta „Novi Sad protiv nasilja“ stale su uz ujedinjene žene Bosne i Hercegovine na skupu koji se održao danas od 16 časova na Trgu slobode.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.