Počinje sezona grijanja

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sezona grijanja

Na Palama će danas zbog niske temperature vazduha početi sezona grijanja, rekao je Srni direktor "Gradske toplane" Aleksandar Mirković.

Mirković je naglasio da su se u "Toplani" za nešto raniji početak sezone grijanja odlučili zbog najavljenog naglog zahlađenja, kao i da su ispunjeni svi uslovi za početak sezone.

On je rekao da su u sanaciju postojeće toplovodne mreže uložena znatna sredstva i da se očekuje redovna isporuka toplotne energije tokom cijele >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << sezone.

Mirković je naveo da će cijene grijanja ostati na nivou prošlogodišnjih, za građane 1,63 KM sa PDV-om po metru kvadratnom, za obrazovne i zdravstvene ustanove 2,20 KM plus PDV, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

On je istakao da će narednih dana biti ugrađen i novi kotao, a urađen je toplovod za fakultete na Palama, za šta se "Gradska toplana" kreditno zadužila 400.000 KM.

Prema njegovim riječima, kada bude završen i ovaj posao, osim sadašnjih 50.000 metara kvadratnih, toplana će zagrijavati i dodatnih 15.000 metara kvadratnih.

Mirković je naglasio da je "Gradska toplana" nabavila i potrebnu količinu goriva koje je ove godine najboljeg kvaliteta i poručuje da će ova sezona grijanja biti jedna od boljih.

On je podsjetio da se sezona grijanja završava 15. aprila, a naplativost je oko 90 odsto.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Toplane “Jug“

Izvor: NTV.rs, 12.Okt.2015

Stanovi korisnika daljinskog grejanja od danas su topli, rekao je direktor “Gradske Toplane“ Slobodan Maksimović na otvaranju renoviranog pogona toplane “Jug“. Reč je o najvećoj investiciji u poslednjih nekoliko godina, sufinansiranoj od strane nemačke banke za obnovu i razvoj. Obnova je,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.