Padavine i narednih dana

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padavine i narednih dana

Padavine i svježe vrijeme očekuju se narednih dana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Meteorolozi za sutra progonoziraju svježe i oblačno vrijeme sa slabom kišom i povremeno snijeg. Prolazno jače naoblačenje očekuje se tokom noći između ponedjeljka i utorka.

U centralnim i istočnim predjelima sutra će padati slaba susnježica i snijeg, a na sjeveru i jugu biće uglavnom suvo ili ponegdje sa slabom kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zavoda.

Slaba kiša i susnježica mogući su ponegdje na sjeveru tokom popodneva, a u noći prema sjeveru padavine će prolazno jačati. Susnježica i snijeg padaće i u nižim predjelima, a do utorka ujutro snijeg će preći u kišu.

Duvaće umjeren, povremeno i pojačan, sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Jutarnja temperatura od nula do četiri stepena Celzijusova, dok će u višim predjelima biti ispod nule.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri na istoku do 10 na sjeveru, na jugu stepen-dva viša, a u višim predjelima malo ispod nule.

Prema prognozi meteorologa, hladno sa padavinama biće i u utorak, kada će na sjeveru padati kiša, susnježica i snijeg, u ostalim predjelima snijeg.

Tokom jutra jačih padavina biće na sjeveru, a sredinom dana i na istoku dok na sjeveru padavine polako slabe.

Na jugu će padati slaba kiša, a do večeri slabih padavina biće u većini predjela. Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 11, u višim predjelima malo ispod nule.

Slabih padavine ponegdje će biti i u srijedu ujutro, a tokom dana se očekuje djelimično ravedravanje. Slab snijeg samo će ponegdje padati na planinama. Dnevna temperatura od pet do 13 stepeni Celzijusovih.

Malo toplije očekuje se u četvrtak, 9. aprila, ali će biti umjereno oblačno, ponegdje i maglovito, pa u tim predjelima ostaje hladno. Najviša dnevna temperatura od osam do 13, na jugu do 16 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u nizinama većinom pada kiša, a u višim područjima snijeg.

Najhladnije bilo je na Bjelašnici gdje je u 14.00 časova izmjereno minus sedam stepeni, a sa devet stepeni najtopliji su bili Trebinje i Srbac.

U Bijeljini, Prijedoru i Novom Gradu izmjereno je osam stepeni, a u Banjaluci, Doboju, Gradačcu i Bileći sedam.

Šest stepeni bilo je u Mostaru, Neumu, Višegradu, Zvorniku, Zenici, Sanskom Mostu, pet u Bihaću, Ribniku i Tuzli, tri u Mrkonjić Gradu, Bugojnu i Livnu, dva u Foči, Kneževu, Rudom, Goraždu, Srebrenici i na Sokocu, a u Sarajevu, Gacku i na Čemernu jedan stepen.

Na Ivan-sedlu bilo je nula stepeni, u Kupresu minus dva, Kalinoviku i na Han Pijesku minus jedan.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.