Oprez - poledica i magla

Izvor: Cafe.ba, 14.Dec.2014, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez - poledica i magla

BANJALUKA - U Republici Srpskoj jutros je zadovoljavajuća prohodnost putnih pravaca, a u višim predjelima, preko mostova i na ulazima u tunele ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U kotlinama, duž rijeka i na prevojima, magla mjestimično smanjuje vidljivost, napominju iz Auto-moto saveza Republike Srpske i vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na dionicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u usjecima i pored kamenih kosina ima učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici Mostar - Nevesinje, na lokalitetu Grebak, aktiviralo se klizište u dužini od 100 metara, pa se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Sanacija klizišta počinje danas, pa će biti povremenih obustava saobraćaja od 15 minuta.

Zbog izvođenja neophodnih radova, saobraćaj se jednom trakom odvija i na dionici Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Do ponedjeljka, 15. decembra, do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj na desnoj obali Vrbasa u Karanovcu, od novoizgrađenog mosta prema gradu u dužini od 500 metara, zbog izvođenje radova u okviru realizacije projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Na magistralnom putu putu M-16, dionica Karanovac - granica Republike Srpske/Federacije BiH /FBiH/- Ugar u mjestu Bočac, zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Ova izmjena važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH - Karuše na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac - Rudanka režim saobraćaja danas je izmijenjen, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se, zbog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, na dionici Ukrina - Gornja Vijaka, te na dionici Karanovac - Mitrović.

U Federaciji BiH zbog aktiviranja klizišta obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija u Babajićima. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Magla, mraz i poledica

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2014, 09:39

BANJALUKA- Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Foče i Sarajeva, a vozačima se skreće pažnja na mraz u nižim i moguću poledicu u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske...Na području Banjaluke saobraćaj jutros je obustavljen od novoizgrađenog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.