Majka ugušila bebu

Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka ugušila bebu

BANJALUKA - Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je određivanje jednomesečnog pritvora Spaseniji Topić (22) iz sela Berek kod Nove Topole, koja je osumnjičena da je u sredu oko podne ugušila svoju četvoromesečnu ćerku Božanu.

Okružno tužilaštvo juče je saopštilo da je pritvor predložen zbog osnovane sumnje da je Spasenija počinila krivično delo teškog ubistva.

- Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila gušenjem zbog prekida dotoka vazduha >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u moždane i disajne organe, za šta je osumnjičena bebina majka - objasnili su u Tužilaštvu. Odluka o pritvoru biće doneta danas, nakon što Spasenija bude saslušana pred sudijom za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka.

Svekrva Spasenije Topić, Radmila Jojinović, za „EuroBlic” tvrdi da nije mogla ni naslutiti ovakvu tragediju.

- Moj sin Dragan Jojinović (36) i njegova nevenčana supruga Spasenija, rodom iz Kosijerova kod Laktaša, živeli su u neslozi. Dok je on radio po selu da bi se nekako preživelo, ona je uglavnom bila odsutna od kuće, a ja sam zajedno sa suprugom Ilijom čuvala i malog Vasu, njihovog jednoipogodišnjeg sina, kao i pokojnu Božanu, bebu koja je stradala - kroz suze priča Radmila, koju smo samu zatekli kod kuće na kraju sela.

Ona priča da je kobnog dana bila kod ćerke u Staroj Topoli kada ju je komšinica pozvala da se vrati saopštivši joj da je dete umrlo. Dodaje da je policiju zatekla kod kuće, gde su bili i radnici Centra za socijalni rad, koji se staraju o dvoje članova ovog domaćinstva.

Komšinica Savka Guskić, koju je osumnjičena zvala u pomoć, ispričala je „EuroBlicu” kako se sve dogodilo.

- Spasenija je sedela na kućnom pragu i naricala, pozvala me je da dođem govoreći kako je mala Božana umrla. Nisam u to u prvi trenutak poverovala, ušla sam u kuću i videla nepomično dete na krevetu. Pipnula sam ga za nosić, obraze i shvatila da je mrtvo, što sam joj i rekla. Ona je glasno plakala, vrištala. Rekla nam je da je malu ujutro nahranila, da joj ništa nije bilo sumnjivo, a pošto je uradila neke kućne poslove i ušla u sobu, posumnjala je da dete nije živo. Nazvala je i supruga Dragana koji je došao, a ubrzo zatim, u Dom zdravlja u Novoj Topoli stigla je i policija - kaže Savka napominjući da je u tom periodu Spasenija bila sama kod kuće.

Prethodno se žalila, priča Savka, da je imala konflikte sa Draganom i da ju je on navodno tukao, što je išla da prijavi u Centar za socijalni rad u Gradiški.

- To nije istina, a ja ne mogu znati zbog čega se sve ovo dogodilo i, ako je ona zadavila dete, zašto je to uradila - tvrdi Radmila.

Porodica socijalni slučaj

Socijalna radnica Suzana Šormaz rekla je da je ova porodica socijalno i zdravstveno ugrožena i da su već nekoliko godina njihovi štićenici. Drugi Radmilin sin Nikola je štićenik Doma u Prijedoru, a unuk, kćerkin sin je u Domu „Rada Vranješević” u Banjaluci. „Mi se na različite načine brinemo o porodici Jojinović i njihovim potomcima jer žive vrlo skromno, u izrazito teškim uslovima, gde su se ispleli siromaštvo i bolest”, kaže Suzana Šormaz.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.