Kancerogene gumice i u BiH?

Izvor: Cafe.ba, 31.Avg.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancerogene gumice i u BiH?

Britanska firma "Entertejner", najveći lanac prodavnica igračaka u Velikoj Britaniji, povukla je iz prodaje gumice za pravljenje popularnih narukvica i sitnih igračaka nakon što je otkriveno da sadrže kancerogene hemikalije.

Narukvice izrađene od gumica lum bends s obzirom na popularnost stigle su i u BiH, a mogu se poručiti na Facebook stranicama ili na internet oglašivaču Pik.ba i to po cijeni od jedne do dvije marke.

Juče nismo uspjeli saznati da li se gumice >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kao repromaterijal za izradu narukvica mogu kupiti u BiH ili se poručuju iz Hrvatske i Srbije, gdje su široko rasprostranjene i u ponudi su u radnjama s nakitom.

U Pokretu potrošača RS kažu kako imaju dobru saradnju s inspekcijom te da će, ukoliko se ispostavi da se ovaj proizvod nalazi na tržištu, a analize o kancerogenim materijama budu potvrđene, tražiti reakciju.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.