Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH u tri

Na Palama dan Dan žalosti zbog tragične smrti deminera Save Kalajdžića i Slaviše Pljuce iz ove opštine, koji su poginuli jučer na području Kupresa tokom uklanjanja protivpješadijske mine dok je njihov kolega Radenko Cerovina povrijeđen. Dvije maloljetne osobe lišene slobode nakon sinoćnje tuče u sarajevskom naselju Saraj polje, kada je jedan mladić ubijen a drugi ranjen. Prije 29 godina , dogodila se teška rudarska nesreća u jami Dobrnja Jug, Rudnika mrkog uglja Kreka, kada je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rudari kopaju krampom kao i prije 100 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2019

​TUZLA - U jami Dobrnja Jug u Mramoru, kod Tuzle, na današnji dan prije 29 godina poginulo je 180 rudara, koji su bili najmlađa smjena Rudnika Kreka, pa su porodice i delegacije rudnika položile cvijeće i odale počast na mjestu nesreće, a rudari su istakli da je situacija nikad gora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.