Zločinac na mestu zločina

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2012, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločinac na mestu zločina

Vikend su obeležile tri vesti:
Prva – o vladi se niko nije dogovorio. Socijalisti su sa svojim partnerima bili kod Borisa Tadića i opet - ništa. Nedosatajao im je. Istina, novi „kolega“ – lider URS-a.
Druga, Mladjan Dinkić, bar tako su preneli mediji, prognozira da najesen neće uopšte biti para za penzije. Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ne samo da neće doći do „zamrzavanja“, kresanja ili nečeg sličnog, već će najstariji ostati potpuno bez prihoda. A to znači i ko zna koliko njihovih iškolovanih i već punoletnih sinovi i kćeri bez minimuma sredstava za preživljavanje.
Treća, „tehničko“ ministarstvo finansija energično je u zahtevu da se „narod ne plaši“ jer sve je to „izmišljotina“ medija, Besmisleno je i pomisliti tako nešto. Zar nikada niko u izveštajima medija nije spominjan kao autor ili izvor informacija u kojima se govori o „crnoj jeseni“ i čiji zlokobni oblaci postaju još crnji svakiim danom odlaganja da se vlada najzad makar nadje na proveru pred Skupštinom! Gubi na značaju i poruka „žuti“ ili Fiskalnog saveta, koga su oni imenoviali, da bez zamrzavanja penzija i plata, Srbija ne može da se oslobodi „bukagija“ koje je sama sebi stavila na noge.
I u čemu je problem?
U vladi, pre svega. U Srbiji ne postoji praksa Grčke da onaj ko dobije mandat mora u roku od tri dana i da predloži vladu. Poslednja Koštunicina vlada bila je poznata u trenutku kada je već padala zastavica. I kada su se svi, ali bukvalno svi, preprašili izbora. Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri su fer ponudili lideru SPS Ivici Dačiću čak i premijersko mesto. Njegov problem je što ta privlačna ponude automatski poništava svaku šansu da njegova stranka na bilo koji način učestvuje u vlasti u Vojvodini. Tamo je DS ostavrio rezultat koji mu omogućava i da sam vlada.
Sada se špekuliše sa „trećim“ uz DS i SPS, koga , navodno, niko neće da otkrije. Ako je već obnarodovano da će iz Čedinog „preokreta“ Maja Gojković i Zaharije Trnavčević dati  glas „žutima“ i bez lidera LDP, ako su Madjari uzeli predsedničko mesto u skupštini Vojvodine, nije velika mudrost sabrati još neke i shvatiti da je je taj treći, po svoj prilici, Dinkiić, jer on ima dogovor sa SPS-om oko osnovnih programskih ciljeva.
Drugim rečima, postaje sudbinska kob da Dinkić, ma koliko se ne slagao sa Tadićem, upravo  ga OPET spasava. Nekad je lagao oko besplatnih akcija koje će skoro pet miliona gradjana Srbije obogatiti za po hiljadu evra ne bi li Tadić dobio u drugom krugu na predsedničkim izborima pre četiri godine?! Danas mu nudi svoje poslanike i lične usluge.
Ostaje, medjutim, i dalje  nejasno šta je sa penzijama i platama?
Dikićeva tvrdnja da najesen uopšte neće biti para za penzije bazirana je na „pogrešnom“ radu ministarstva finansija u poslednjih pet godina. Da li ga je izdalo sećanje da on nije, istina, bio ministar u tom resoru, ali da nikada nije ostajao bez uticaja. On bi ponovo da uzme to ministarstvo, ali da li to znači da odustaje od svega što je nudio u izbornoj kampanji. Jer, setite se – Dinkić jew punio budžet PDV-om koji se olaća na izlaznoj kapici proizvodnje, što bi sada ukinuo, on prodao Mobtel, a sada je veliki pritisak javnosti da se to ne čini sa Telekomom. Ostalo, sem EPS-a, skoro da je bezvredno. Srbija je očerupana kao božićna ćurka!
Ipak se sve svodi da se zločinac vraća na mesto zločina. Kada to kažem ne mislim na bilo kog pojedinca već na „dobrovoljno društvo za osiromašenje Srbije“, jer u raznim varijantama neki su u vrhu vlasti više od decenije,a neki su im se pridružili j u poslednjem mandatu.
Bili, ne ponovilo se!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Penzija,   Ivica Dačić,   Besplatne akcije,   Telekom Srbija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.