Vukomanović: Za SPS i Tadić i Đilas prihvatljivi

Izvor: Politika, 22.Maj.2012, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: Za SPS i Tadić i Đilas prihvatljivi

BEOGRAD – Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović izjavila je danas da toj stranci „ne smeta” da na mestu premijera budu lider DS Boris Tadić ili njegov zamenik Dragan Đilas.

„Odluku o premijeru iz DS-a treba da donesu organi te stranke. SPS nije ničiji tutor, ali saradnja na nivou lidera stranaka Tadić i (Ivica) Dačić pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se kao funkcionalno i efikasno partnerstvo. Đilas je takođe dokazao svoj legitimitet i sposobonost, ali SPS nije ta koja odlučuje koga će DS kandidovati za premijera”, rekla je Vukomanović..

Ona je dodala i da će nova vlada brzo biti formirana, što kako je rekla, dokazuje i iskustvo rekostrukcije vlade od prošle godine.

Vukomanović je, u debati posvećenoj izborima u Beogradu, ocenila i da Srbiju ne čeka grčki scenario.

„Formiranje nove vlade neće dugo trajati”, proučila je Vukomanović, ističući da srpska ekonomija neće doživeti grčki scenario.

---------------------------------------

Trivan: Do kadrovskih rešenja doći ćemo u pregovorima

BEOGRAD – Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan demantovala je danas sve spekulacije medija u vezi sa sinoćnjom sednicom Predsedništva te stranke, ističući da nema osnova za spekulisanje o personalnim rešenjima u vladi pre nego što su pregovori o formiranju vlade uopšte počeli.

Trivan je agenciji Tanjug izjavila da je istina samo ono što je DS i saopštila posle sinoćnje sednice - da je na Predsedništvu doneta jedino i isključivo odluka da se na osnovu dogovora od 8. maja sa koalicijom SPS-PUPS-JS započnu pregovori o formiranju parlamentarne većine na svim nivoima.

„Ja očekujem da će ti pregovori početi u najskorije vreme i da tokom tih pregovora tek možemo doći do svih kadrovskih rešenja unutar te vlade, a sve ostale spekulacije koje se sada pojavljuju prvo nisu tačne, a drugo - nisu moguće, imajući u vidu da ti razgovori još nisu ni počeli”, objasnila je Trivan.

Tanjug

objavljeno: 22.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS-u prihvatljivi i Tadić i Đilas na mjestu premijera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2012

Potpredsjednica Socijalističke partije Srbije (SPS)  Dijana Vukomanović izjavila je danas da toj stranci "ne smeta" da na mjestu premijera budu lider Demokratske stranke (DS)  Boris Tadić ili njegov zamjenik Dragan Đilas. "Odluku o premijeru iz DS-a treba da donesu organi te stranke. SPS nije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Socijalistima za premijera prihvatljivi i Tadić i Đilas

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Maj.2012

BEOGRAD - "SPS nije ničiji tutor, ali saradnja na nivou lidera stranaka Tadić i Dačić pokazala se kao funkcionalno i efikasno partnerstvo."

Nastavak na SEEbiz.eu...

S media saznaje: Strane diplomate za vladu SNS, DS, SPS

Izvor: S media, 22.Maj.2012

Kako S media portal saznaje u diplomatskim krugovima u Beogradu, diplomate zagovaraju formiranje vlade u kojoj bi participirale tri najveće stranke u Srbiji: SNS, DS i SPS...Na čelu ove vlade bio bi dojučerašnji predsednik Srbije Boris Tadić...Srbija čeka premijera (IZ ČASA U ČAS)..Kako će izgledati...

Nastavak na S media...

Prednosti i mane kohabitacije

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 00:40

Beograd -- Koje su prednosti kohabitacije, a šta zamke kada su premijer i predsednik Srbije iz različitih stranaka, istažuju "Novosti"...O unutrašnjoj politici pita se premijer, ali predsednik meri zakone...Ukoliko Srbija posle izbora lidera SNS za predsednika države dobije vladu čija će okosnica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.