Vučić: Ulicom se neće pritiskati Srbija

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ulicom se neće pritiskati Srbija

Predsednik Srbije najavio je danas da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, koju organizuju pripadnici bivšeg režima, čiji predsednik, Boris Tadić, je u samo jednom danu povećao akcize za 54 odsto. 

"Vučiću, gotov si" može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ništa", rekao je Vučić novinarima i istakao da je njegov posao da osigura sigurnost i bezbednost svih građana Srbije, a ne da na budućnost Srbije utiču bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji, kaže, proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo.

Predsednik Srbije rekao je da je pogrešio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje, a dogodio se najbrutalniji napad na jednog građanina, kojem su, uz prebijanje, oduzeli i trobicu sa novcem.

U prilog tome da je laž da je gorivo najskuplje u Srbiji, izneo je podatke da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi, uključujući Albaniju, gde su niže i plate i penzije, u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti...

Od 40 i više zemalja Evrope Srbija, ukazao je, ima ubedljivo najnižu cenu električne energije, rekao je i naveo je primer da je u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini od 20 do 22 odsto viša cena struje.

Imamo i najnižu cenu hleba u Evropi, rekao je Vučić.

Samop u Bugarskoj je niža, ali sdu u toj zemlji niže i plate i penzije nego u Srbiji, rekao je, a u Bosni i Hercegovini je hleb skuplji čak 70 odsto nego kod nas, a skuplji je i u Crnoj Gori i Makedoniji, na porimer.

Šta će država uraditi po pitanju cene goriva, to će, kaže, govoriti tek kada protesti budu završeni.

"A, biće", rekao je Vučić i istakao da protivzakonito i nasilno delovanje ne može da se dopusti ni u jednoj zemlji.

Podsetio je da su jednog građanina brutalno pretukli oni koji protestuju, te ocenio da takvo nasilje nije viđeno u Srbiji u poslednjih 10 godina, od ubistva Ranka Panića i prebijanja Kokeze, iza čega je inače stajala država, a iza ovog nasilja stoje oni koji bi da pritiscima iznude nešto, a pri tom lažu o cenama benzina u drugim zemljama.

"Ko ste vi da ograničavate slobodu kretanja", zapitao je predsednik Srbije i poručio da će nadležni državni organi preduzeti mere u skladu sa zakonom, jer nikom , ističe, nije dozvoljeno da nekažnjeno krši zakon.

"Je l'' to budućnost Srbije?", zapitao je i dodao da država neće dozvoliti da bitange i lopovi "caruju".

On je pokazao kopiju odluke koju je potpisao bivši predsednik Tadić, kojom su akcize uvećane za 54 odsto.

Ukazao je da za šest prethodnih goriva su akcize uvećane sa 0,44 na 0,46 odsto.

Trgovačke marže su visoke, primetio je, između 18 i 20 odsto i to je prostor za razgovor države sa njima.

Probaćemo, rekao je Vučić, nešto da učinimo po piutanju cene dizela, jer je to važno zbog poljoprivrednika i prevoznika, kao što će se pokušati nešto i za malinare, čiji protesti, istakao je, nisu bili politički motivisani.

Ali, ponovio je, sve te mere biće na stolu po okončanju blokada puteva.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Laž je da je gorivo najskuplje,bitange i lopovi...

Izvor: Mondo, 12.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji prostor da se razmotri izmena cena dizel goriva, ali da o tome neće biti reči dok se ne završe, kako se izrazio, nasilni protesti vozača... "A biće završeni, jer niko neće dozvoliti nasilje", rekao je Vučić u Novoj Pazovi i dodao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.