Vijesti: Đukanović peckao Tadića

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijesti: Đukanović "peckao" Tadića

Podgorica -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i dalje imaju loše međusobne odnose, pišu podgoričke "Vijesti".

To se, kako navodi list, moglo zaključiti iz diskusije na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista u Budvi, ali i na osnovu utisaka gostiju sa svečane večere koja je upriličena u hotelu "Splendid" uoči konferencije.

List tvrdi da je Đukanović kritikovao Tadićeve stavove, navodeći da politika nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo marketing, već rešavanje realnih problema.

Aludirajući na Tadića, Đukanović je, tokom jučerašnje jutarnje sesije na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista u Budvi, kazao da posvećenost ideji bez energije ne znači ništa.

"Razumem da politika ima i svoju marketinšku dimenziju, ali je opasan problem, ako se politika svede na marketing. Ukoliko zaboravimo da je politika delatnost rešavanja realnih društvenih problema, a posvetimo se samo tome da predstavimo sebe kao posvećenike evropskom cilju, koji istovremeno ne pokazuju da imaju energiju i viziju da rešavaju brojne bremenite društvene probleme, onda je to problem“, kazao je Đukanović.

Tadić je prethodno rekao da zemlje Zapadnog Balkana moraju razumeti teškoće sa kojima se suočavaju strukture i institucije EU. On je ustvrdio da te teškoće proizvode atmosferu zamora od proširenja.

"Zato što građani EU imaju uverenje da svaki novi proces proširenja proizvodi i produbljuje postojeću krizu. Zbog toga je od odlučujuće važnosti da mi budemo sposobni da rešavamo naše probleme, kako ne bismo kreirali još dublje uverenje među građanima EU da proces integracija produbljuje njihove probleme“, ocenio je prethodno on.

Đukanović je pola sata kasnije kazao da se ne treba predugo zadržavati na terenu zamora od proširenja. Za njega, kako je kazao, priča o zamoru "nije ozbiljna".

"Ovde nije pitanje jesmo li umorni ili nismo, nego imamo li viziju ili ne. Evropska arhitektura je pokazala svoje slabosti i tu nema nikakve sumnje. Ali ta slabost ne daje alibi bilo kome, da dovodi u pitanje viziju, pa čak i da usporava hod ka toj viziji", rekao je crnogorski premijer.

Da Tadić i Đukanović i dalje nijesu na istim talasima potvrdilo se i na svečanoj večeri u "Splendidu", tvrdi list. Prema navodima učesnika, između njih dvojice vladala je blaga netrpeljivost, a tokom večere Đukanović je sedeo na jednom kraju stola sa predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i savetnikom Milanom Roćenom, dok je na drugom kraju bio Tadić sa aktuelnim šefom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" koji su prisustvovali večeri, Đilas je u društvu crnogorskih zvaničnika bio više nego opušten, što se nije moglo reći za Tadića. Đilas se, navodi list, juče sastao sa liderom opozicione SNP Srđanom Milićem koji je imao odlične odnose sa DS i u vreme kada je tu stranku vodio Tadić.

Nakon završetka konferencije, Đukanović je izvesno vreme bio na prvom spratu da bi kasnije napustio "Splendid", dok je Tadić ostao sa Đilasom i svojom delagacijom na terasi hotela da uživa u sunčanom danu.

Podseća se da u vreme dok je Tadić bio predsednik Srbije, javna prepucavanja između Beograda i Podgorice nisu bila retkost. Đukanović je, između ostalog, Tadiću prigovarao da se posredno meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i da je u njegovom kabinetu 2010. formirana opoziciona koalicija "Bolja Crna Gora" uz posredovanje savetnika Mlađana Đorđevića.

S druge strane, dodaje se, za vreme Tadićeve vlasti srpski policijski i pravosudni zvaničnici tvrdili su da se odbegli narkobos Darko Šarić krije u Crnoj Gori i da zvanična Podgorica ne želi da sarađuje u borbi protiv kriminala.

Takođe, "Vijesti" podsećaju da je nekoliko meseci pre predsedničkih izbora u Srbiji, Đukanović u Podgorici primio aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balkanska konferencija socijalista u senci prepucavanja Đukanovića i Tadića

Izvor: Blic, 24.Apr.2013

Crnogorski premijer Milo Đukanović i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i dalje imaju loše međusobne odnose, što se moglo zaključiti iz diskusije na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista u Budvi, ali i na osnovu utisaka gostiju sa svečane večere koja je upriličena u “Splendidu”...

Nastavak na Blic...

Đukanović isprozivao Tadića na večeri

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2013

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i dalje imaju loše međusobne odnose, što se moglo zaključiti iz jučerašnje diskusije na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista u Budvi, ali i na osnovu utisaka gostiju sa svečane večere koja je upriličena u hotelu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.