VELIKI PUBLICITET TADIĆEVOJ POSETI VUKOVARU

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI PUBLICITET TADIĆEVOJ POSETI VUKOVARU

BEOGRAD - Mediji u svetu daju veliki publicitet današnjoj poseti predsednika Borisa Tadića Vukovaru i naglašavaju da je ovo "poseta pomirenja" dve susedne zemlje.

BEOGRAD  - Mediji u svetu daju veliki publicitet današnjoj poseti predsednika Borisa Tadića Vukovaru i naglašavaju da je ovo "poseta pomirenja" dve susedne zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Srbija i Hrvatska otvaraju poglavlje budućnosti", ističe nemački radio "Dojče vele" u izveštaju uoči današnje posete Tadića Vukovaru i susreta sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

"Okrećemo novu stranicu kojom se bližimo kraju poglavlja prošlosti, a otvaramo poglavlje budućnosti", izjavili su nemačkom radiju u kabinetu Josipovića uoči susereta dvojice predsednika u Vukovaru.

U najavi posete Tadića Vukovaru radio "Slobodna Evropa" naglašava da većina hrvatskih političara pozdravlja ovu posetu uz ocenu da se "radi o istorijskom događaju".

"Tadićeva, po mnogima istorijska poseta gradu koji je u jesen 1991.godine gotovo potpuno razrušen, doprineće pomirenju u regionu. Mislim da je dobro da svi učinimo sve što je moguće po pitanju normalizavcije odnosa i pomirenja i u tom smislu će novi susreti predsednika Srbije i Hrvatske imati novi značaj", prenosi Bi-B-Si izjavu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

Današnjoj Tadićevoj poseti Vukovaru publicitet daju i svetske novinske agencije. "Srbija i Hrvatska žele da iza sebe ostave ratna neprijateljstva", naglašava britanska agencija Rojters i dodaje da je ovo deo napora o pomirenju dve zemlje.

Agencija Asošijeted pres u najavnom tekstu o ovoj poseti naglašava da će dvojica predsednika položiti vence na mestima gde su početkom devedesetih godina stradali Srbi, odnosno Hrvati.

"Predsednici Tadić i Josipović su i ranije napravili korak ka pomirenju", ističe američka agencija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.