U ovoj kampanji se izgubilo poštovanje prema društvu

Izvor: Studio B, 31.Mar.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj kampanji se izgubilo poštovanje prema društvu

Nosioci izborne liste „Savez za bolju Srbiju" Čedomir Jovanović i Boris Tadić danas su u okviru kampanje za parlamentarne izbore posetili Aranđelovac i Batočinu, gde su sa građanima razgovarali o predstojećim izborima.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je na konferenciji za medije u Aranđelovcu istakao da je potrebno razgovarati sa građanima oko onoga što u Aranđelovcu, Beogradu i svakom drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mestu u Srbiji gde se 24. aprila glasa treba da uradi svako ko je odgovoran za sebe i svoju porodicu.

„Vreme je suzilo tu perspektivu pred nama, i ko god da se danas bavio politikom, bez obzira na to što zvanično govori i radi, manje ili više moraće da sprovodi politiku koje to vreme nameće. Zbog toga je praktično stavljen znak jednakosti između onog što danas radi vladajuća koalicija i onog što su oduvek bili stavovi Liberalno demokratske partije. Bez obzira da li govorimo o Evropi, o modernoj Srbiji, o potrebi da konačno budemo efikasni u toj našoj nameri da budemo deo EU, o nužnosti rešavanja kosovskog problema, o unutrašnjim reformama, decentralizaciji, novom ustavu, drugačijim međusobnim odnosima, sve su to teme u kojima smo mi godinama bili osporavani i teme koje danas manje ili više, pored nas, pokušavaju da afirmišu gotovo sve stranke u zemlji", izjavio je predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je naveo da umesto kampanje u kojoj se borimo argumentima, svojom ličnom energijom, kampanje u kojoj ljudi misle glavom, a ne stomakom, mi klizimo u kampanju koja je talac dva pogrešna pogleda na našu stvarnost.

„S jedne strane se nalaze stranke koje govore da u zemlji ništa ne valja, i sa druge strane se nalazi Vučić sa svojom koalicijom koji nas uverava kako je sve sjajno i kako može biti samo bolje. Nikada ga nije bilo dovoljno, ali u ovoj kampanji se u potpunosti izgubilo poštovanje prema društvu, prema zemlji, prema ljudima koji su ionako plaćali previsoku cenu za gluposti i greške kojih je prepuna naša prošlost",rekao je Jovanović.

Predsednik Socijaldemokratske partije Boris Tadić je rekao da je razlog zašto treba glasati za našu listu, a ne Vučićevu vladu razlog jednostavan.

„Bolje se živelo u naše vreme, javni dug je bio 46%, a sad je 76% BDP. Nismo dizali do nebesa budžetski deficit, pa ga onda spuštali na veštački način, nego je on bio pod kontrolom. Investicije su bile do tri puta veće nego u ovo vreme. U tom smislu, sve je bilo bolje, meni je drago da sam sa ovim ljudima danas ovde. Jedan od prisutnih mi reče da je bolja bila plata u vašem vremenu, bilo bi dobro da se poveže radni staž. Drugi kažu, hteli smo da posle devedesetih godina pošaljemo normalnu vlast u Batočini i u čitavom ovom delu Šumadije", izjavio je Tadić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.