Tači: U Tadićevoj kancelariji prisutan Miloševićev duh

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: U Tadićevoj kancelariji prisutan Miloševićev duh

ZAGREB - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da mu je jako žao što neki u Beogradu još žive u vremenu Slobodana Miloševića i što je Miloševićev duh i dalje prisutan u kabinetu Borisa Tadića.

U intervjuu današnjem Jutarnjem listu, Tači je rekao da "na žalost, Beograd još ne može da se pomiri sa činjenicom da je Kosovo nezavisno, već nastoji da ugrozi teritorijalnu celovitost Kosova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"To nije dobro ni za Beograd, jer bi oni više trebalo da razmišljaju o svojoj evroatlanskoj budućnosti, nego o prošlosti", rekao je Tači.

"Nezavisnost Kosova donela je više mira, stabilnosti, razumevanja i međuetničke tolerancije. Od proglašenja nezavisnosti Kosova nemamo međuetničkih sukoba. Srbi su ne samo deo kosovske zajednice, nego i deo njenih institucija, parlamenta i vlade koja vodi ovu zemlju", navodi Tači i dodaje da je takvo Kosovo prihvatila i međunarodna zajednica.

Nabrajajući pozitivne posledice proglašenja nezavisnosti, Tači priznaje i da je bilo neuspeha, kao i da nisu zadovoljni stanjem na severu Kosovske Mitrovice, ali da će učiniti sve da se ono popravi.

"Glavni izazov je sever Mitrovice, ali sada se zajedno s Euleksom trudimo da se stanje i tamo popravi. Naši su napori usmereni ka savladavanju problema i stvaranju uslova koji će omogućiti Srbima da se lakše i brže integrišu u kosovsku državu i njene institucije", rekao je kosovski premijer.

Na pitanje novinara da li je dobar znak i činjenica da su u kosovskoj vladi sada dva ministra srpske nacionalnosti, a u parlamentu još deset poslanika srpske manjine, Tači je odgovorio potvrdno.

"Građani srpske nacionalnosti na Kosovu prepoznali su i priznali realnost. Ipak, potrebno je još puno napora, volje i mnogo većih koraka da bi se oni potpuno uključili u građanski život", objasnio je, dodajući kako se s njima redovno razgovara i da su oni pozitivno prihvatili taj dijalog i da će "prihvatiti Prištinu kao svoj glavni grad".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: U Tadićevoj kancelariji prisutan Miloševćev duh

Izvor: Kurir, 31.Jan.2009

ZAGREB, 31. januara 2009. (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da mu je jako žao što neki u Beogradu još žive u vremenu Slobodana Miloševića i što je Miloševićev duh i dalje prisutan u kabinetu Borisa Tadića. U intervjuu današnjem Jutarnjem listu, Tači je rekao da "na žalost,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.