Tinja prekriveni sukob u DS – Do vlade teško

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinja prekriveni sukob u DS – Do vlade teško

Zbog velikih nesuglasica unutar Demokratske stranke teško je očekivati da će lider demokrata Boris Tadić doći do vladajuće većine.

Biti ili ne biti - Pitanje je sad
Prema rečima neimenovanog izvora, iako se ponovo govori o intnziviranju razgovora i da će novi sastav vlade biti poznata za nekoliko dana, dogovora o formiranju vlade koju bi predvodila DS nema ni na pomolu.
Velike ucene
-Većina u Predsedništvu DS nije da demokrate uđu u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vladu. Prvo to nam ne odgovara, a drugo ukoliko i napravimo vladu nas čekaju velike ucene i ne verujem da bi takva vlada dugo izdržala. Tačno je da se i za prethodnu vladu govorilo da neće dugo izdržati, ali sada je druga situacija. Ponovo smo na početku i ne mislimo da bi kohabitacija u ovom trenutku bila dobra stvar. Zato je najbolje da DS ode u opoziciju – navodi naš izvor.
Kao najvećeg zagovornika formiranja vlade na čelu sa Demokratskom strankom on navodi potpredsednika demokrata Dragana Šutanovca koji je na zadnjem sastanku Predsedništva te stranke bio najglasniji da što pre treba formirati vladu.
-Od javnosti se dosta krije. Pa i ovi napada na Šutanovca u poslednjih nekoliko dana oko gradnje objekta dolaze iz naše kuće. Moramo da priznamo da nismo spremni u ovom trenutku da ulazimo u vladu, i pogotovo da na čelu vlade bude naš kandidat, iako je on jedna od najjačih ličnosti na političkoj sceni u Srbiji. Eventualno naše učešće u budućoj vladi donelo bi sukobe unutar DS i pucanje po svim šavovima, jer postoji dosta „liderčića“ koji sebe vide na mestu Borisa Tadića. Odlazak u opoziciju nas bi samo učvrstio i mogli bi da tražimo i prevremene izbore – navodi izvor „Pravde“.
Intenziviranje razgovora
Iako postoje sukobi unutar DS, njihovi koalicioni partneri u prošlom sazivu vlade iz SPS-PUPS-JS ponovo ponavljaju da razgovore treba nastaviti i da će vlada biti poznata za nekoliko dana.
Tako, potpredsednica Socijalističke stranke Srbije Slavica Đukić Dejanović je kazala da se razgovori o formiranju nove vlade intenziviraju, izrazivši nadu da će uskoro biti postignut dogovor.
Đukić Dejanović je kazala da se u zvanične pregovore i razgovore ne ulazi sa bilo kim.
-Razgovori se očigledno intenzuiviraju i ja se nadam da ćemo uskoro imati parlamentarnu većinu – dodala je Đukić Dejanović.
Jovan Krkobabić, predsednik PUPS-a, uveren je da će za nekoliko dana biti formirana vlada, a razlog za optimizam crpi iz rešenosti iskazanoj na sastanku koalicije SPS-PUPS-JS sa predsednikom DS Borisom Tadićem.
– Danas i sutra neće biti razgovora o vladi jer treba da se okupi širi krug ljudi koji treba da se uključe u razgovore. Ja vam, međutim, za sada neću reći o kome je reč – rekao je Krkobabić.
Krkobabić je ponovio da bi za nekoliko dana Srbija mogla da dobije vladu, ali nije želeo da precizira za koliko.
- Optimista sam da ćemo za nekoliko dana formirati vladu, ali ne znam i ne mogu da kažem precizno za koliko – zaključio je Krkobabić.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, rekao je da se još pravi parlamentarna većina i nastavljaju razgovari.
-Na sastanku kod Tadića razgovarano je o ekonomskom programu – rekao je Marković.
Marković je kazao da je dogovoreno da razgovori budu nastavljeni iduće sedmice.
Izvor: pravda.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.